Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Als enige werknemer krijg ik al 30 jaar reiskostenvergoeding van mijn werkgever.
Sinds 01-01-2018 krijgt iedereen reiskostenvergoeding. Maar door een "overname" is dit per 01-01-2020 weer stopgezet.
Door die overname gaan veel werknemers naar een nieuwe BV, terwijl ik in de oude BV blijf.
Nu wil men ook mijn reiskostenvergoeding stopzetten. Kan dat zomaar ?

Als er sprake is van een overname dan gaan normaliter alle rechten en plichten over, zo ook de reiskostenvergoeding. Echter, is deze vergoeding niet in de wet vastgelegd maar hangt het af wat er zoal is bepaald in de cao of arbeidsovereenkomst. In uw geval waarin u aangeeft dat u bij de oude BV blijft, kan er sprake zijn van een verworven recht en kan dan niet zomaar daaraan worden getornd.
Voor overleg kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Bij de overgang van een onderneming gaan de rechten en de plichten, die op dat tijdstip voor de werkgever in die onderneming voortvloeien uit de arbeidsovereenkomst tussen hem en een werknemer van rechtswege over op de verkrijger. (art 7:663 BW)

Als uw reiskostenvergoeding is opgenomen in een arbeidsovereenkomst, zou dit van rechtswege door moeten gaan.

Vanaf art 7:662 BW tot en met art 7:666 BW kunt meer lezen over de rechten van een werknemer bij overgang van een onderneming.

Beoordeel dit antwoord:

Belangrijke vraag die Biharie en Den Bleker vergeten is waarom u in de oude BV achter blijft?

Wanneer u in de oude BV achterblijft, dan kan er geen sprake zijn van overgang van onderneming. Vraag is echter wel of dat juist is? Immers overgang van onderneming gebeurt van rechtswege.

Wanneer u in de oude BV achterblijft, dan is er sprake van een verworven recht. U heeft dan ook recht op de reiskostenvergoeding.

Bij verder vragen/problemen adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat, b.v. mij. Let er op dat uw advocaat lid is van een arbeidsrechtelijke specialisatievereniging. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag