Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Ik ben werkzaam bij een bedrijf dat smaak- en geurstoffen produceert en daarbij moeten we dagelijks werken met giftige stoffen. Er zijn stoffen die dodelijk zijn bij aanraking en/of inademing etc. Ik voel me hier totaal niet prettig bij en het kan voorkomen dat er wel eens een ongeluk plaatsvindt waarbij deze stoffen vrijkomen. Het is ook weleens voorgekomen dat we door hebben moeten werken met giftige stoffen terwijl de afzuiging niet naar behoren functioneerde. Mijn vraag is, als ik zelf ontslag neem, kan ik dan aanspraak maken op een ww-uitkering?

Bij voorbaat dank.

Groeten,

Als u zelf ontslag neemt dan krijgt u geen ww-uitkering. U kunt ervoor kiezen in overleg met uw werkgever om een beeindigingsovereenkomst op te stellen waarin u bepaalde rechten zoals ww uitkering veilig stelt. Het is wel zaak om dergelijke overeenkomst te laten checken. Ik kan u daarbij helpen. Overigens dient uw werkgever voldoende maatregelen te treffen tegen de giftige stoffen.
Voor overleg kunt u op de link klikken naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op het antwoord van Biharie adviseer ik u, al dan niet in samenspraak met de OR of collega`s, ook de Arbeidsinspectie op de hoogte te brengen. Werken met giftige (dodelijke) stoffen zonder voldoende veiligheidsmaatregelen is volstrekt ontoelaatbaar. Dit is daarnaast ook in strijd met het goed werkgeverschap.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging). Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag