Stel vraag

Particulier


Een half jaar geleden heeft onze woningcorporatie ons via haar advocaat te kennen gegeven dat er een kort geding tot uithuiszetting tegen ons zal worden ingezet, omdat wij overlast zouden veroorzaken. Vier soortgelijke brieven hadden wij al sinds het voorjaar van 2018 ontvangen. Wij hebben toen telkens uitgebreid uitgelegd dat de klagende buren liegen. Sommige overlastklachten over ons zijn zelfs technisch gezien onmogelijk aan ons toe te schrijven. Daarom was met die laatste brief voor ons de maat vol en hebben we tegen de corporatie aangifte gedaan wegens belaging. Die aangifte loopt nog. Nu heeft de corporatie aangegeven de procedure tot uithuiszetting door te zetten. Onze vraag is: mag de corporatie een kort geding tegen ons beginnen, nu er een aangifte (over hetzelfde onderwerp) tegen de corporatie loopt?

Het korte antwoord op die vraag is: ja. Als de woningcorporatie meent genoeg gronden te hebben om een kort geding op te starten, dan mag dat. Dat er ook een aangifte tegen hen loopt, maakt niet uit.

Het kort geding is een civiele procedure en de aangifte is het begin van een mogelijke strafrechtelijke procedure. Die kunnen prima naast elkaar lopen.

Beoordeel dit antwoord:

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd huurrecht advocaat (lid specialisatievereniging). Hij/zij kan u nader informeren omtrent uw rechten en plichten.

Dit soort kort gedingen is complex. Het gaat om een groot belang. Wanneer u verliest, dan kunt u uw huis verliezen. Dat gun je niemand. Ik zou daarom niet het risico nemen zelf verweer te voeren. Met betrekking tot de kosten wijs ik u op de mogelijkheid van gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging) ->zie website Raad voor Rechtsbijstand. Ook is het eerste gesprek vaak gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag