Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Mijn man zit sinds juni vorig jaar met een burnout thuis. Op de website burnout.nl staat, dat bij een burnout geldt, dat de werkgever aansprakelijk voor de burnout is en dat er een omgekeerde bewijslast is. M.a.w. mijn man hoeft niets te bewijzen, zijn werkgever moet aantonen, dat de burnout niet door het werk komt. Klopt dit?

Ik hoor het graag - alvast dank.

Gr./S.

Dat is heel vervelend. Indien uw man overweegt om zijn (ex)werkgever aan te spreken voor de schade alsgevolg van de burnout, is geen sprake van risicoaansprakelijkheid aan de zijde van de werkgever. U man dient te kunnen aantonen en zo nodig te kunnen bewijzen dat er schade is of wordt geleden en ook dat de oorzaak daarvan ligt in het werk of de werkomstandigheden. Dit heet: causaal verband. Het kan lastig zijn om aan deze bewijslast te kunnen voldoen. Als uw man wil overleggen, mag hij gerust vrijblijvend contact opnemen met mij.

Beoordeel dit antwoord:

Om uw bewijzen kracht bij te zetten dient de werkgever mee te werken tot het verstrekken van informatie t.b.v. de burnout klachten. Het is namelijk mogelijk dat u niet over alle informatie kunt bezitten die de werkgever wel heeft. Nadat u met bewijzen bent gekomen dient de werkgever op zijn beurt met tegenbewijs te komen en zal duidelijk moeten blijken of hij aansprakelijk is. Voor meer info of verdere hulp kunt u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag