Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Oktober 2018 hebben wij een leegstaande woning gekocht van een woningcorporatie. Deze woning bewonen wij sindsdien.
Gisteren, 7 februari 2020 ontvingen wij een aan wellicht vorige bewoners/huurders van de woning geadresseerd dwangbevel over een te betalen nota Waterschapsbelasting uit voorjaar 2018. Wanneer wij niet binnen twee dagen betalen wordt er beslag gelegd, hiervoor zal de woning ‘binnenkort’ zelfs opengebroken worden…. De geadresseerde van het dwangbevel is al minstens anderhalf jaar niet de bewoner noch de eigenaar van de woning.
Bellend naar betreffend Waterschap krijgen we en zeer defensieve medewerkster die aanvankelijk niet wil luisteren naar de kwestie en uiteindelijk na hard doorduwen niet verder komt dan “ik zal doorgeven dat er adresonderzoek gedaan moet worden”. Betreffende deurwaarder krijg ik niet aan de lijn, noch zijn telefoonnummer. Op mijn verzoek om ons, de werkelijke eigenaren en bewoners, hieromtrent per omgaande formeel te informeren wilde ze niet ingaan. Klachtennummer is hetzelfde nummer dus heeft het geen zin daar naar te bellen.
U zich voorstellen dat dit allemaal zeer intimiderend is. Wij werken overdag en vinden het een gruwel te moeten denken om ‘binnenkort’ aan het einde van een werkdag een opengebroken huis en weggenomen zaken aan te treffen.
Wat zijn mijn rechten en plichten en hoe pak ik dit aan?

Het lijkt zinvol om een aangetekende brief te versturen naar het waterschap waarin u de situatie uiteenzet en duidelijk maakt dat men bij de verkeerde terecht is gekomen. Vermeld u wel duidelijk de adresgegevens aan de aanslaggegevens en wellicht kunt u het waterschap ook helpen aan het adres van de vorige bewoners.

Beoordeel dit antwoord:

Heeft u al overwogen verkoper hierop aan te spreken daar hij moet instaan dat de woning zonder lasten als deze wordt verkocht. Misschien is het handig om te betalen om ellende te voorkomen , maar . dat betekent dat u later de schuld alsnog verhaalt op de debiteur ( dat is huurder of verkoper wegens wanprestatie ) want u treedt in de rechten van de schuldeiser om uitwinning te voorkomen .(subrogatie) Dit staat los van de acties hierboven die ook zinvol zijn maar meer tijd vergen . De schuldeiser moet natuurlijk wel op de hoogte worden gebracht dat u de schuld zal voldoen voor de ander die nog niet bevrijdend heeft betaald .

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag