Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag ik op mijn website logo’s van andere bedrijven (bijvoorbeeld coca cola of L’Oréal) gebruiken als voorbeeld/referentie om mijn product aan te prijzen. Zo ziet mijn product eruit met deze partijen als adverteerder bijvoorbeeld

Nee dat mag zeker niet zonder toestemming .Dat zou namelijk de goede naam en eer en integriteit van het merk aantasten ( alsmede handelsnaam en auteursrecht ) en ook is het een vorm van oneerlijke concurrentie, meevaren op andermans faam. U kunt dan echt verwachten aanschrijvingen.

Beoordeel dit antwoord:

ja en nee...heb je het merk nodig in die vorm en grootte en kleur om het te gebruiken als vergelijking? Coca cola en Marvel logos zijn goed beschermd helaas omdat ze juist zo bekend zijn. Is het versiering om je eigen producten aan te prijzen en is de versiering wat te ruim om de vergelijking mogelijk te maken? Nee, mag niet.

Gaat het om een artikel over een nieuwswaardig onderwerp en gebruik je het voor een reden die niet zozeer commercieel is, ja dan wellicht wel.

Ben je bereid om juridische kosten te betalen zonder dat je zeker weet of je gelijk krijgt? Barbie, Mattel, Superman, Coca cola beschermen hun merk goed en hebben bureaus in diverse landen die hun merk bewaakt en gaan zeker de strijd aan en hebben diepe zakken.

Ik zou het niet zomaar doen, ligt erg aan de omstandigheden en de reden. Ik denk dat je een financieel risico neemt maar anderszijds kan dat omzet opleveren.

Het is niet eenduidig maar ik neig naar een nee.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag