Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik ben thuisloos maar nietdakloos en woon op een stadnomadenplek in een piepklein containertje.Ik heb een baan een auto en ben ZZper. Ik wil graag dat de overheid zijn post naar dit adres stuurt.
De gemeente wil er niets van weten. Als ik een ander adres opgeef waar ik niet echt verblijf overtreed ik de wet .Een staatssecretaris heeft onlangs gezegd dat je in BRP moet zijn ingeschreven waar je werkelijk verblijft ook is dat geen erkende woning. Wat zijn mijn mogelijkheden ?

U kunt uw gemeente confronteren met een rapport van de Nationale Ombudsman ( no. 2016-110) waarin wordt gesteld dat de BRP ruimte biedt voor oplossingen op maat. Volgens de Ombudsman heeft u niet alleen de plicht maar ook het recht om u te kunnen laten inschrijven in de BRP, om zodoende aan de maatschappij te kunnen deelnemen ( zoals u nu al doet) en ook in beeld te zijn van de overheid. De praktijk is dat de gemeenten in Nederland de wet verschillend interpreteren. De oproep van de Ombudsman zou u moeten kunnen helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag