Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op 31 Januari 2020 liep mijn 2e tijdelijke contract van 1 jaar af. Op 24 Januari kreeg ik te horen dat ik een vast contract kreeg aangeboden met een salarisverhoging. Echter ben ik niet akkoord gegaan met deze voorwaarden en heb ik gevraagd om een vervolggesprek voor 31 Januari 2020. Echter kon mijn werkgever dit vervolggesprek pas houden op 6 februari 2020. Helaas zijn wij er die dag niet uitgekomen en heb ik aangegeven dat ik binnenkort zal beginnen bij een nieuwe werkgever.

Mijn huidige werkgever beweert dat ik een opzegtermijn heb van 1 maand en dat deze per 1e van de maand ingaat. Dat wil zeggen dat deze loopt van 1 maart tot 1 apri 2020l.

Echter ben ik het hier niet mee eens aangezien mijn huidige werkgever mij uiterlijk voor 31 december had moeten inlichten over mijn contractverlenging en salarisverhoging.

Helaas is dit niet op tijd gebeurd waardoor ik nauwelijks tijd heb gehad om hier over na te denken of om over mijn salarisverhoging te onderhandelen.

Ik heb van 31 Januari tot 6 Februari 2020 nog wel gewerkt. Ga ik dan automatisch akkoord met mijn vaste contract? Ik heb immers nergens voor getekend en het lijkt mij dat dit niet zomaar zonder mijn toestemming kan?

Uw werkgever had u tijdig moeten aanzeggen of het contract zou worden verlengd of niet Nu dit niet is nagelaten heeft u recht op een aanzegvergoeding van 1 maandsalaris. Nu de vervolggesprekken hebben plaatsgevonden na 31 jan en u al gewerkt hebt, wordt de arbeidsovereenkomst voortgezet voor maximaal 1 jaar. U kunt aldus aanspraak maken daarop.
Mocht uw werkgever toch anders daarover denken of komt u er samen niet uit, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie,

Een aanzegvergoeding vind ik niet heel belangrijk. Ik wil graag op een goede manier weg bij mijn oude werkgever.

Het klopt dus dat ik nu weer een tijdelijk contract heb van een jaar? Ik heb namelijk niet getekend voor een vastcontract. Wel hebben zij mij op 24 Jan laten weten dat ik een vast contract krijg per de 31e en ben ik daarna nog blijven werken. Ga ik dan niet automatisch akkoord met een vastcontract?

Mijn huidige werkgever beweert dat ik een opzegtermijn heb van 1 maand en dat deze per 1e van de maand ingaat. Dat wil zeggen dat deze loopt van 1 maart tot 1 april 2020. Dit is inderdaad het geval bij een vastcontract. Bij een tijdelijk contract gaat de maand opzegtermijn in zodra ik mijn ontslag heb ingediend.

Als ik dus 12 feb mijn ontslag indien zou ik 12 maart kunnen beginnen bij mijn nieuwe werkgever?


U hebt nu weer een tijdelijk contract, maar als uw werkgever u heeft laten weten (schriftelijk?) dat u een vast contract krijgt dan dient hij zich ook daaraan te houden. Echter, u wilt weg bij deze werkgever dan geldt er een opzegtermijn zoals in het 1e jaarcontract gold. Meestal is dit de 1e van de maand maar dat hangt dus af van hoe dit bepaald is in het contract of cao. Ik raad u aan om deze te raadplegen. Het kan namelijk zijn dat u de 12e maart kan beginnen bij uw werkgever als u 12 feb opzegt.
Mocht de werkgever toch volhouden, klikt u dan op de link naast dit antwoord. Ik kan dieper op uw zaak ingaan via email.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag