Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Geachte L.S.

Ik heb een volgende vraag, vorige jaar kreeg ik een brief van de gemeente Groningen, hierin stond dat er een onderzoek ging plaats vinden omdat mijn ex vrouw een bijzonder bijstand ging ontvangen, en er gekeken ging worden of ik hierin moest gaan bijdragen voor mijn zoon, die bij zijn moeder woont. Wij zijn in 2005 gescheiden.
Echter ligt er een uitspraak van de rechtbank waar in staat dat we over en weer geen financiƫle verplichtingen hebben aan elkaar en/of voor de kinderen.

de oudste van ons die bij mij woonde is nu 18 en mijn zoon van bijna 16 woont bij zijn moeder.

De gemeente Groningen heeft aangeven dat ze niets van de uitspraak hoeven aan te trekken en indien ze van mening zijn gewoon verhaal op mijn mogen doen.

ik heb een brief gestuurd inclusief bewijs stukken/ uitspraak rechtbank naar de gemeente en heb 2 jaar dus tot volgend jaar uitstel gekregen voor het verhaal situatie, dit omdat ik een WIA heb en wat schulden door Hypotheek.

Echter mag ik van de gemeente niet eventueel een andere schuld bijvoorbeeld een verbouwing wat in mijn geval noodzaak is omdat de vloer in de woonkamer niet goed meer is uitvoeren, dit omdat ze volgend jaar hierin geen rekening houden als ik weer in bezwaar zou gaan tegen het verhaal onderzoek.

Mag de gemeente Groningen dit doen, en wat zijn hierin met rechten/plichten.

In afwachting van uw reactie,

Ik vind de uitspraak dat u ook geen kinderalimentatie hoeft te betalen vreemd daar het niet wettelijk is afstand te doen ervan. Verrekenen mag ook al niet. Om die reden zou het in de rede liggen dat u straks wel wordt verplicht een bijdrage te leveren aan verzorging opvoeding en scholing van uw kinderen die bij de andere ouder wonen tot het 21 e jaar. Ook kan er met terugwerkende kracht van 5 jaren teruggevorderd worden. Is er misschien sprake geweest van co ouderschap?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag