Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn man zit sinds juni vorig jaar met een burn-out thuis. Hij is sinds die tijd met re-integratie activiteiten bezig (psycholoog, longarts etc.). De bedrijfsarts heeft nu aangegeven, dat ze verwacht, dat hij zich per 1 juni beter kan melden. Van zijn werkgever heeft hij tot gister nooit meer iets vernomen. Gister heeft er voor het eerst een gesprek met hen plaatsgevonden. Ze zijn op de hoogte van het feit, dat de bedrijfsarts graag ziet, dat mijn man zich per 1 juni a.s. beter meldt. Hij heeft aangegeven dit prima te vinden. Tot die tijd blijft hij aan zijn herstel werken. Hierop heeft zijn werkgever aangegeven, dat ze er een potje van gemaakt hebben, het tijd wordt om e.e.a. netjes af te ronden en ze geen rechtszaak willen. Een rechtszaak, waarvan zij zelf (en wij ook) geloven, dat zij die nooit gaan winnen, zoveel fouten zijn er in het proces en in de omgang met mijn man gemaakt. Voorstel vanuit de werkgever is, dat mijn man met een VSO voorstel komt, zij dit intern gaan bespreken en erop gaan reageren. Gebeurt dit vaker zo? Ik ken het proces alleen omgekeerd: de werkgever doet een voorstel voor een VSO. En hoe wordt dit normaal berekend? Via de transitievergoedingsformule of via de kantonrechtersformule? Zij zouden hem dan ontslag geven (om een WW uitkering veilig te stellen), per 1 oktober uit dienst met inachtneming van twee maanden opzegtermijn (evt per 1 januari een nieuwe baan). Doordat er nooit contact met de werkgever is geweest, is er nooit een plan van aanpak oid opgesteld. Moet dit niet alsnog gedaan worden om ueberhaupt een WW uitkering te kunnen krijgen?
Ik hoor het graag - dankjewel alvast!

Het lijkt erop dat de werkgever ernstig tekortschiet met betrekking tot de re-integratie. Het is niet verstandig dat uw man zelf met een voorstel voor beƫindiging komt. Dat brengt risico's met zich mee voor een eventuele werkloosheidsuitkering als hij daar aanspraak op moet maken. Als de werkgever liever niet met uw man verder wil, dan kan de werkgever een voorstel doen. Dat kan uw man dan overwegen. Als gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat kan ik uw man desgewenst helpen om dit proces in goede banen te leiden.

Beoordeel dit antwoord:

Zo lang uw man ziek is moet hij NOOIT akkoord gaan met een VSO. Ook niet wanneer dat door de werkgever wordt opgesteld. Doet hij dat wel, dan is dat een benadelingshandeling en krijgt hij geen uitkering.

Het lijkt erop alsof de werkgever zijn re-integratieverplichtingen (fors) geschonden heeft. In dat geval krijgt hij een loonsanctie van het UWV (extra loondoorbetaling). waarschijnlijk is de werkgever daarvoor bang.

Het beter zijn per 01 juni 2020 is een verwachting. De arts kan dat nu nog nooit met zekerheid stellen. Nu akkoord gaan met welk ontslag dan ook, is een (groot) risico nemen.

Gezien de gang van zaken en de onzekere positie is nadere actie geboden.Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging). Het is handig wanneer hij/zij extra deskundigheid op het gebied van re-integratie heeft, zoals ik. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag