Vraag

Ik werk in de gehandicaptenzorg en ben vorige week voor de derde keer door een cliënt valselijk beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.
De vorige twee meldingen zijn door mijn werkgever onderzocht en de conclusie was dat grensoverschrijdend gedrag hoogstwaarschijnlijk niet heeft plaats gevonden. Op dit moment is men het voorval van vorige week aan het onderzoeken. Dit objectief onderzoeken is erg moeilijk en zelfs bijna onmogelijk, omdat we hier te maken hebben met mensen met een ernstige verstandelijke beperking, functionerend op het niveau van een peuter/kleuter.
Mijn werkgever vindt nu dat mijn situatie onhoudbaar is geworden en is nu aan het overwegen hoe het nu verder moet. Dit kan betekenen dat ik ontslagen word of een andere , minder betaald functie ga krijgen, waarin er geen contact meer is met cliënten. Wat zijn mijn rechten en plichten?

Deel deze vraag

2 Reacties

2 Zolang niet vast is komen te staan dat u zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, kan uw werkgever u niet ontslaan. Wel kan er sprake zijn van overplaatsing of een andere functie als er zwaarwegende belangen zijn die te maken hebben met uw (dis)functioneren. Wordt u onterecht overgeplaatst met een lagere functie of uitbetaling, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor verdere hulp. Klikt u daartoe op de link naast dit antwoord.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Door 1 persoon? Of door 3 verschillende personen?

De werkgever is verplicht ieder incident zorgvuldig te onderzoeken. Dat is zowel in uw belang als in het belang van de instelling.

Ontslag lijkt me niet aan de orde. Overplaatsing? -> wanneer het 3x dezelfde persoon is, dan moeten er inderdaad maatregelen genomen worden. Of overplaatsing van u of overplaatsing van de patiënt ligt dan in de rede.

De werkgever wil (een) maatregel(en) nemen. Het lijkt me dan ook goed dat u zsm contact opneemt met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm