Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik zijn 8 jaar geleden gescheiden, zij heeft niet mee willen werken aan meerdere pogingen van mediation en het opstellen van afspraken. Ook heeft ze in die 8 jaar niets meer mee betaald aan de woning, zelfs toen er onderhoud aan de woning nodig was kreeg ik het antwoord 'ik woon er toch niet meer'.
Nu sta ik op het punt mijn woning te verkopen en waarschijnlijk is er eindelijk sprake van een overwaarde. Kan zij hier aanspraak op doen, ook al heeft ze niet betaald en niet meegewerkt aan afspraken?

Ja dat kan zij maar u dient wel te verrekenen daarmee de kosten die u heeft gemaakt voor onderhoud haar bijdrage , de helft. Het lijkt me goed als u dat schriftelijk doet in een juridisch onderbouwd stuk. Ik kan u hierbij behulpzaam zijn. Zolang er dispuut is over verdeling zal er geen transport kunnen plaatshebben.

Beoordeel dit antwoord:

Als zij mede-eigenaar is van de woning, kan zij daar inderdaad aanspraak op maken. Wel zou u dan kunnen stellen dat zij geen aanspraak kan maken op het volle pond. Het is verstandig een advocaat in de hand te nemen indien u hier samen niet uitkomt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag