Vraag

Mijn ex en ik hebben 1 zoon samen. Ik heb daarnaast nog 2 andere kinderen via donor. Dus ik ben en blijf alleenstaande moeder. Alle kinderen staan bij mij ingeschreven. Ik draag ook alle kosten voor onze zoon. Mijn ex betaald geen alimentatie meer omdat hij en zijn vriendin van mening zijn dat dit niet hoeft bij co -ouderschap. Hij ontvangt rechtstreeks van de SVB de helft van de kinderbijslag. Ik ben de aanvrager.
Nu eist mijn ex dat ik de helft van het KGB overmaak. Ik krijg in totaal 420 euro. Voor 3 kinderen en alleenstaande ouderkop zit erbij. Mijn ex eist 210 euro per maand op. Weigerd vervolgens om.mee te betalen aan medicatie en schoolkosten. Ex zegt dat hij geen geld heeft. Ze hebben dubbel inkomen.
Ik vraag geen alimentatie , maar hij eist steeds geld bij mij. Als ik de berekening doe zonder mijn zoin neegeteld scheelt dat 20 euro netto bij het KGB. Dus naar mijn inzien heeft ex recht op 10 euro dan en geen 210 euro volgens hem.

Hij vind 10 euro veel te weinig en eist gewoon overal de helft van.

Deel deze vraag

4 Reacties

1 Uw ex heeft geen recht op het kindgebonden budget en al zeker niet op de helft. Dit omdat dit is bepaald voor 3 kinderen en niet uitsluitend het kind dat u samen hebt. Indien er een uitspraak is waarin is bepaald dat hij alimentatie moet betalen voor jullie zoon zal hij dat moeten doen ook. Als er toen ook al sprake was van een co-ouderschapsregeling kunt u de inning van de alimentatie gratis neerleggen bij het LBIO. U kunt op de website van het LBIO zien hoe u dat moet doen. Als de co-ouderschapsregeling tot stand is gekomen na de alimentatie uitspraak is er mogelijk sprake van een wijzging van omstandigheden die herberekening van de alimentatie wenselijk kan maken. Desgewenst kunt u daarvoor contact opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Ook bij ouderschap kan het zijn dat de ene ouder de ander compenseert voor de kosten van het kind verzorging en opvoeding en scholing, als er een aanzienlijk inkomensverschil is. Het heeft dus zin om opnieuw alles uit te laten rekenen. Mogelijk heeft u ooit afgesproken dat u elk zal dragen de helft maar toch is dit niet altijd redelijk en kan er ook naar evenredigheid van inkomen worden bijgedragen. De vraag is of u dit kan regelen zonder de juridische stol achter de deur . Misschien kunt u eerst zelf een schriftelijk voorstel doen na een gedegen berekening en vervolgens als dat niet lukt bemiddeling via advocaat of mediator.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor uw antwoord. Mijn ex dreigt ook dat hij naar een advocaat gaat als ik het niet wil delen. Maar gaat een advocaat hiervoor een zaak starten als hij hier gewoon geen recht op heeft.
Een rechter kan voor hem toch geen uitzondering gaan maken lijkt me.
1 Dat hangt er van af lijkt mij of de betreffend advocaat daar wat in ziet. Ik blijf erbij dat uw ex geen aanspraak kan maken op de helft van het kindgebonden budget dat u toekomt. een rechter zal daar ook niet in meegaan, als het zo ver mocht komen, lijkt me. Mocht u een brief krijgen van een advocaat, dan is het wel raadzaam zelf ook even contact op te nemen met een advocaat.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm