Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan mijn huidige werkgever mij verplichten alle openstaande vakantiedagen op te nemen ? Mijn dienst verband loopt af. Ben door burn-out klachten in de ziektewet. Met toestemming van werkgever in proeftijd bij nieuwe werkgever, in samenwerking met de Ergon. Ben nog niet beter gemeld of hersteld. Bedrijfsarts is op de hoogte, die stelt dat ik echt niet terug hoef naar huidige werkgever. Wordt nu flink onder druk gezet om de vakantie uren op te nemen, de huidige werkgever stelt als voorwaarde loondoorbetaling tijdens proeftijd, mits ik de volledige vakantie uren opneem. Dit is als voorstel via mail gegaan. heb geen officieel document gezien of gelezen hierover.

Nee, u kunt niet verplicht worden om uw vakantie op te nemen tijdens ziekte. Het is echter ook nog maar de vraag of uw werkgever uw salaris moet betalen terwijl u elders werkt (of is hier soms sprake van 2e spoor?).

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er is sprake van een 2e spoor i.v.m. re-integratie. Heeft dit gevolgen voor mijn vakantiedagen ?

De werkgever heeft in samenspraak met de Ergon zelf afgesproken om loondoorbetaling tijdens de proefperiode door te voeren. Wellicht handig om te weten dat ik een WSV indicatie heb, waardoor de werkgever een bedrag krijgt van het UWV. Er is naar mijn weten geen document waarin de voorwaarden zijn vastgesteld.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag