Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben een gepensioneerde technicus en heb een aantal werktuigmachines en gereedschappen opgesteld bij een oud collega die voor zichzelf is begonnen en een bedrijf heeft.
We hebben een bruikleenovereenkomst opgesteld.
Hij en ik kunnen gebruik maken van de gereedschap machines en het gereedschap.
hij voor de zaak en ik privé.
Nu is hij en zwaar weer terecht gekomen en dreigt een technisch faillissement.
Moet ik mij zorgen maken over mijn machines en gereedschappen dat de curator ze laat veilen ter voldoening van de schuld?
In de bruikleen overeenkomst zijn alle machines en gereedschappen benoemd.

Ja daar moet u zich zorgen over maken met name als de belastingdienst zich meldt als schuldeiser verzoeker , er kan ook nog beslag gelegd worden mogelijk. Tegenover het gebruik van de spullen staat een waarde, mogelijk in geld . de overeenkomst zelf is dus ook een document dat valt in faillissement. U dient zich dan te melden als separatist met retentierecht ook als u een eigendomsvoorbehoud heeft gemaakt en hebt dus m.i een vordering hoger in rang omdat er tegenover staan roerende zaken in gebruik die van u zijn. U moet dan de curator verzoeken om een keuze te maken in zijn bevoegdheden tot verkoop of het terugbrengen van de goederen in de boedel .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Monique,
Bedankt voor de snelle reactie.
Verandert er iets aan de zaak als mijn oud collega zelf een faillissement aanvraagt met de bedoeling een doorstart te maken. De belastingdienst is hier niet ter sprake.
Bij voorbaat dank.


Nou , er moet een tweede schuldeiser zijn dus wie is dat ? Verder heeft u altijd met de curator en de faillissementswet te maken. Voor een doorstart motief is de zwaarte om de machines te behouden wel groter geworden dan verkoop.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag