Vraag

Geachte jurist
Onze hond is aangevallen en gebeten door een hond van het ras Malamute. Schade bedrag 264,06 euro. Ik heb hem in een aangetekende brief aansprakelijk gesteld volgen art 179 van het Wetboek.Hij laat de verantwoordelijkheid over aan de verzekering. Maar aan de verzekering geeft hij op dat zijn hond aan de lijn liep, wat niet het geval was want de hond werd los gemaakt van de lijn. En viel onze hond die los liep meteen aan.Ik heb een getuige die dit kan bevestigen Na herhaaldelijk vragen of ze de schade willen vergoeden Geeft de eigenaar van de hond en de verzekering niet thuis.Ook heb ik dit incident bij de Gemeente Koggenland gemeld. Maar ook dit helpt niet.
Wat voor stap kan ik nu nog doen.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 De getuige kan het beste een kort relaas op papier zetten en dat stuurt u na , eventueel anoniem. Als bijlage bij uw brief . Een hond dat los loopt en schade berokkent aan een andere zaak ( dier ) daar is de eigenaar of bezitter voor aansprakelijk te houden. Meestal is er geen excuus dat dat weg haalt. U zou kunnen overwegen een derde een incassotraject te laten starten of met een rechtszaak dreigen. De gemeente of politie gaat u niet helpen. Dat de verzekeraar niet aanvaardt de schade , doet niets af aan het feit dat de eigenaar van het dier de schade dient te compenseren.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm