Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Alimentatie

Hallo,

Mijn ex is samen gaan wonen met een vriend in haar huurhuis, maar die heeft zich daar niet in laten schrijven. Deze vriend heeft wel een baan. Zij ontvangt nu wel alle toelagen voor een 1 oudergezin huurtoeslag, zorgtoeslag en kindertoeslag. Ik betaal al jaren best veel alimentatie.

Kan ik nu een herberekening laten doen zodat ik minder alimentatie moet gaan betalen?

Ja maar u moet bewijzen dat de vriend daar woont en formeel doet hij dat dus niet. Wel is de rechtspraak wat milder geworden als het gaat om de term samenwonen, men hoeft daar kennelijk niet echt voor samen te wonen als het gaat pa . In uw geval gaat het om ka . Ik zou hier toch voorzichtig mee te werk gaan. In beginsel leidt samenwonen voor de ka niet direct tot vermindering . Het inkomen van de ander telt niet mee. Wel het feit dat uw ex minder kosten maakt in de vaste lasten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo Monique,
Hoezo moet ik hier voorzichtig mee om gaan. Mijn inziens mogen hun dat zo niet doen en moet hij op haar adres ingeschreven worden. Ik zou dit ook bij de gemeente kunnen doorgeven. Mijn ex heeft nu veel minder kosten en tevens heeft ze nu alle toeslagen waar ze nu geen recht meer op heeft. Ik vind dat hier dan ook sowieso minder alimentatie tegenover staat. Of zie ik dat verkeerd?
Met vriendelijke groet Jeanne


Ja omdat de regel is dat een tweede inkomen voor de kinderalimentatie niet meetelt met samenwonen alleen mer een huwelijk partnerschap wordt dit anders.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag