Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb me ziek gemeld tot heden 2 weken en daarvoor nu bij bedrijfsarts ingepland. Echter nu gesprek met manager over functie die ik dan “loslaat” en bij herstel andere en nog onduidelijke functie ga aannemen binnen of buiten de organisatie. Hierbij heb ik het gevoel dat ten onrechte moet zeggen dat functie neerleg en daarmee mijn contract aangepast wordt met alle gevolgen van dien. Dat bij herstel of eerder de mogelijkheid bestaat dat ik geen baan heb/ contract . Ivm re-integratie geen passende functie beschikbaar en mijn toezeggen dat huidige functie niet passend is. Nu contract voor onbepaalde tijd en kan mede vanwege burn out de eventuele gevolgen van dit gesprek niet overzien

Uw werkgever is verplicht om eerst te proberen u te laten re-integreren op hoe eigen functie. Pas wanneer de bedrijfsarts (definitief) heeft geoordeeld dat dat niet meer mogelijk is, komt re-integratie in het 2e spoor in beeld. Bij een burn-out kan dat oordeel na 2 weken nog niet gevuld zijn. Let u er op dat sommige bedrijfsartsen nogal snel met de werkgever mee praten? Als gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat kan ik u wellicht helpen om dit proces in goede banen te leiden.

Beoordeel dit antwoord:

Re-integratie is altijd complex en vervelend. Zeker wanneer er sprake is van een burn out.

U heeft (veel) meer rechten dan werkgevers en sommige Arboartsen denken.

Zo te lezen maakt uw werkgever er een potje van. Ga dan ook zsm naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. bij voorkeur ook een advocaat die deskundig is op het gebied van re-integratie. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag