Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, per 1 maart is mij mijn ontslag aangezegd. Dit zou zijn omdat het bedrijf waar ik werk onvoldoende werk zou hebben. Dat vind ik vreemd. Ik weet dat ze pas een grote opdracht hebben gekregen. En hoe lang is de opzegtermijn? Waar vind ik dat?

Over de toepasselijke opzegtermijn zijn veelal in de arbeidsovereenkomst afspraken gemaakt. Indien er geen afspraken zijn, geldt de wettelijke regeling. Bij een dienstverband korter dan vijf jaar geldt bijvoorbeeld een opzegtermijn van een maand.
Ik adviseer u zich in verbinding te stellen met een arbeidsrechtjurist. Indien u een bericht hebt gehad dat u ontslagen bent, loopt een termijn van 2 maanden waarbinnen een procedure bij de rechtbank kan (moet) worden gestart. Het is ook mogelijk dat de werkgever een ontslagvergunningprocedure bij het UWV is gestart of zal starten.

Beoordeel dit antwoord:

Heeft u een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (vast contract) -> dan moet de werkgever of een ontslagvergunning van het UWV hebben of naar de kantonrechter gaan. Zo niet, dan kan hij u een voorstel doen voor een vaststellingsovereenkomst (VSO). Zo niet, dan moet u binnen 02 maanden na de ontslagdatum een verzoekschrift indienen bij de kantonrechter.

Heeft u een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (tijdelijk contract), dan geldt er een aanzegtermijn van 01 maand voor de einddatum. Neem de werkgever die niet in acht, dan heeft u recht op een schadevergoeding.

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag