Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij wonen met vijf studenten in een studentenhuis. Sinds enkele weken komt de huisbaas, of een andere persoon werkzaam voor de huisbaas, zo maar ons huis binnen om te klussen. We hebben geen informatie ontvangen over de aard van de klussen of de planning. Het enige wat we weten is dat ze aan een nieuwe keuken aan het bouwen zijn. Voor de bouw van een nieuwe keuken en het ombouwen van de huidige keuken tot een nieuwe kamer hebben we akkoord gegeven in ons huurcontract. Er stonden geen details over de locatie van de nieuwe keuken en hoe deze eruit zou gaan zien. Echter, de eerste onderdelen zijn in de gang geïnstalleerd, dat lijkt ons een vreemde plaats voor een keuken.

Omdat het klussen dus ineens begon en dat midden in de tentamenweek (eind januari) viel, hebben we gevraagd of ze konden stoppen met deze werkzaamheden. Daarnaast hebben we hen verzocht een schriftelijk plan met de details van de verbouwing en de planning te overleggen voor ze verder gingen. Hierop hebben wij tot dusver geen reactie gehad, wel hebben de werkzaamheden even stilgelegen.

Afgelopen weekend (15-2-2020), is er opnieuw iemand in ons huis geweest en heeft allemaal bouwgruis achtergelaten. Een bericht hierover naar de huisbaas resulteerde in een agressieve mail met veel dreigementen.

We hebben dus tweemaal gevraagd om meer informatie en aangeboden in gesprek te gaan. Op beide keren hebben we geen positieve reactie ontvangen. Wat kunnen wij nu het beste doen?

Uw huisbaas mag niet zonder uw toestemming het huis binnenkomen. Alleen als er ernstige gebeuertenissen zijn die niet kunnen wachten is dat toegestaan. Ook dient uw huisbaas u van te voren te informeren van de voorgenomen bouw, i.v.m. het huurgenot wat u dient te hebben. Het lijkt erop dat uw huisbaas u niet serieus neemt en zijn eigen gang gaat. Een brief van een jurist kan de huisbaas op andere gedachten brengen en hem wijzen op zijn plichten. Neemt u desgewenst contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag