Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

Mijn vriendin en ik hebben samen een huis gekocht in 2019. We hebben een hypotheek op beider naam afgesloten. Verder hebben we geen samenlevingscontract en zijn we ook niet getrouwd. De relatie is nu echter beƫindigd. Mijn vriendin heeft nu een soort van contract gemaakt waarin zij in het huis blijft wonen. Ze gaat het huis (tezijnertijd) wel verkopen en als dit binnen een jaar lukt, deel ik nog mee in evt winst.
Graag wil ik het contract door een deskundige laten lezen om zeker te zijn dat ik het met een gerust hart kan onderteken en er geen 'addertjes onder het gras zitten'.

Met vriendelijke groet,

Mw I.M S

Nou ik vind dat u moet kunnen meedelen in de winst ongeacht tijdslimiet . tenzij er een tegenprestatie tegenover wordt weggestreept die er ongeveer gelijk eraan is , bijvoorbeeld als uw vriendin een vordering op u heeft die u niet tegenspreekt . Ook dient zij u een gebruiksvergoeding te bieden voor het deel van huis ( de helft) de woonrechten. Er zullen vast meer aspecten meespelen. Ik doe vaak een herbeoordeling van vaststellingsovereenkomsten einde samenleving. Wie heeft uw vriendin geholpen , een jurist ?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw snelle antwoord op mijn vraag.
Misschien is wat extra info op zijn plaats:
Mijn vriendin neemt alle kosten van het huis op zich dus de hypotheek en het onderhoud, belastingen etc. Het enige wat ik nog moet betalen is de levensverzekering op het huis.

Daar ben ik erg blij mee omdat ik nu iets anders kan huren zonder in de geldproblemen te komen.

Ik weet niet hoe ze het contract heeft opgesteld. Ik denk wel samen met iemand maar niet officieel via een jurist, vermoed ik.


U moet gewoon uitrekenen en inschatten wat u laat aan overwaarde, is er taxatie geweest ?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag