Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op 14-10-2019 een bank + tafel + leenbank besteld bij een meubelbedrijf. Hierbij hebben wij de helft aan betaald. Afgesproken op 2 november de tafel en leenbank te gaan halen.
De andere helft van het bedrag zouden wij betalen bij levering van het bankstel.

2 november bij het halen van de leenbank en tafel. toch besloten nog een deel te gaan voldoen. We hebben de kosten van de tafel en bezorgkosten van de bank contant betaald. Zo zou er bij levering maar een klein bedrag open blijven staan. ik heb een wat ik dacht factuur meegekregen waarop staat nog te voldoen 160 ,50 euro

nadat de bank geleverd was kwamen ze echter met een rekening van de helft van het gehele aankoop bedrag. Mijn factuur die ik had gekregen is blijkbaar een pro forma factuur en volgens hun daarmee niet rechtsgeldig als betaal bewijs.
Hun zeggen binnen 7 dagen dat ik moet betalen. maar
1 ik weiger, want ik heb al betaald
2 mogen ze dus een niet rechtsgeldig factuur mee geven die ze constant kunnen blijven veranderen
3, in het geval van betalen : ik heb dus geen rechtsgeldig factuur volgens hen, maar word wel gesommeerd om binnen 7 dagen te betalen anders gaat het naar een incasso. het lijkt mij dat ons wel de kans gegeven moet worden voor dit naar incasso kan gaan.

sta ik in mijn recht? hoe pak ik dit aan?hun klantenservice dreigt alleen maar met incasso en is niet open voor gesprek. ik heb al betaald en heb dan proforma facturen.

Of hebben hun het slim gespeeld met hun proforma ( en ik een beetje naief met contant betalen) en moet ik alsnog een extra paar honderd euro betalen?

Uit uw toelichting blijkt dat u al betaald hebt maar geen officiele betalingsbewijs hebt meegekregen. Dit had het bedrijf wel moeten verstrekken en niet moeten werken met pro forma nota's. Immers, u betaalt voor de koop en gaat ervan uit dat er nog een bedrag resteert. Ik raad u aan een klacht in te dienen bij het bedrijf en wanneer het tot een incasso komt het bedrag te betwisten. Mocht het bedrijf volhouden neemt u dan desgewenst contact met mij op voor verdere hulp. Klikt u daartoe op de link naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag