Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik was laatst op een evenement in een zaaltje waar dingen werden gezegd waar ik mij absoluut niet bij aan wilde sluiten, ook herkende ik helaas pas halverwege deze avond de mensen die aanwezig waren, dus ben ik naar huis gegaan en diezelfde avond laten weten via Facebook messenger dat ik niet herkenbaar op foto's of video's van dit evenement wilde zijn. Dit hebben ze gelezen, maar niet op geantwoord.

Twee dagen terug kwam de video online en ja hoor, ik sta herkenbaar op beeld. Ik heb zeer persoonlijke redenen dat ik absoluut niet herkenbaar op die video te zien wil zijn, dus heb ik ze gisteren nog een berichtje gestuurd wat ze hebben gelezen, niet op geantwoord, uiteindelijk een 06 nummer gevonden, daar netjes gevraagd of ze de video wilden verwijderen en exact aangegeven waar en hoelaat op de video ik te zien was. In het begin zeiden ze dat ik ze niks kon maken en dat ze niks gingen doen. Toen haalde ik mijn eigen portretrecht erbij en zeiden ze dat ze ernaar zouden 'kijken'. Intussen staat de video nog steeds online, het is een sfeerimpressie van dat evenement om reclame te maken voor dat evenement en ik geloof niet dat ze er wat aan gaan doen terwijl het voor mij enorm zwaar telt.

Wat kan ik hiertegen doen? Ik voel me in de zeik gezet en van mijn recht ontnomen..

Het is niet zomaar toegestaan volgens de auteurswet om uw portret te gebruiken op video's indien er een redelijk belang is geschaad. Er dient een afweging te worden gemaakt tussen de privacyschending enerzijds en de vrijheid van meningsuiting anderzijds. Daarbij dient rekening te worden gehouden met omstandigheden zoals aard en intimiteit, karakter en context van het filmpje, etc. Wanneer er gegronde bezwaren zijn hiertegen dan kunt u, nadat een schriftelijke klacht niets oplevert, zich wenden tot de rechter. Deze zal dan op basis van de feiten en omstandigheden een oordeel moeten geven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag