Stel vraag

Particulier


Beste heer, mevrouw,

Graag wilde ik informeren of er bij het per abuis betalen van twee woonhuisverzekeringen, 1 van de betreffende verzekeringen verplicht is om geheel of gedeeltelijk premie terug te betalen.

Het gaat in dit geval om een woonhuisverzekering afgesloten in 1995 en bij het oversluiten van een hypotheek is daar in 2010 nog een woonhuisverzekering afgesloten zonder dat de oude verekering werd opgezegd. Bestaan er rechten t.a.v. het terugvragen van de dubbelbetaalde premie bij de kortst-lopende verzekering of kan enkel gevraagd worden om coulantie bij de betreffende verzekering? In al die jaren is er overigens nooit een schade-claim ingediend.

Bij voorbaat hartelijk dank en groet,

In beginsel bestaat er geen recht om de korstdurende verzekeringspremie terug te vragen. Immers, u bent verzekerd voor eventuele schades aan het woonhuis. U heeft ook zelf de verantwoordelijkheid de verzekeringen bij te houden en eventueel te beeindigen. Gaat het om dezelfde premie voor hetzelfde woonhuis dan kan daar in principe tegen worden opgekomen. U heeft dan dubbel betaald. De verzekeraar hoeft dit overigens niet zomaar te accepteren maar zal uit coulance wel kunnen overwegen om de laatste premie te beeindigen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw snelle reaktie! Nog een vraag ter verduidelijking, u schrijft: "Gaat het om dezelfde premie voor hetzelfde woonhuis dan kan daar in principe tegen worden opgekomen." Bedoelt u met 'dezelfde premie' dezelfde verzekeraar? Of bedoelt u daarmee dezelfde type verzekering, bij verschillende verzekeraars?

Met vriendelijke groet


Ik bedoel hiermee bij dezelfde verzekeraar.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag