Vraag

Ik heb een uitkering en denk erover om mijn lijfrentepolis vroegtijdig in 1 klap uit te laten keren. Nu zegt iedereen dat de verzekeraar dan 52% overdraagt aan de Belastingdienst. Maar ik zit in de eerste schijf, dat is 36%. Ik wil dus niet 2 jaar wachten om het verschil daartussen alsnog terug te krijgen, want ik heb recht op dat geld. De belastingtelefoon geeft me onduidelijke adviezen. Daar heb ik dus even niks aan. De vraag is kennelijk te ingewikkeld om op het Internet een antwoord te vinden. Kunnen jullie mij verder helpen?

Deel deze vraag

1 Reactie

Normaliter wordt een lijfrentepolis in termijnen uitgekeerd. Wilt u echter het bedrag ineens uitgekeerd krijgen en is dit bedrag hoger dan € 4475,-, dan moet u afrekenen tegen 52%. Het teveel aan belasting betaalde kunt u via de belastingaangifte terugkrijgen afhankelijk van andere aftrekposten. Houdt u er ook rekening mee dat u zogenaamde revisierente moet betalen aan de belastingdienst. Laatstgenoemde is afhankelijk van onder welke belastingregime u valt en of de lijfrentepolis bestaat uit een belast en onbelast gedeelte, zogenaamde oude of nieuwe regime. Het is dus van belang om dit eerst uit te zoeken.
Wilt u verdere hulp dan kunt u direct contact met mij opnemen. Klikt u op de link naast dit antwoord.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm