Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

Ik heb in okt 2018 een huurcontract afgesloten voor een woning met mijn expartner.
Sinds mei 2019 zijn wij uit elkaar en ben ik niet meer woonachtig in het huis. Ik heb mij kort erna uitgeschreven op het adres en het nodige van mijn kant naar de makelaar gestuurd om mij van het huurcontract af te halen. Mijn ex moest ook het nodige op sturen om dit in orde te krijgen. Hier deed hij erg moeilijk over en ik had niks om op te staan. Met tijd hoopte ik dat hij het zou regelen.
Nu kreeg ik vanochtend een email van een incasso met een huurachterstand van over de 1600 euro en of ik die binnen 4 dagen wilde betalen.

Buiten dat ik dit geld niet heb vraag ik me af of ze dit van mij kunnen verwachten te betalen aangezien ik niet woonachtig ben in de woning.

Hoor graag van jullie wat ik hiermee kan.

Liefs

Zolang u als medehuurder staat omschreven bent u hoofdelijk aansprakelijk te houden voor achterstanden huurpenningen. U moet echter wel deze externe aansprakelijkheid onderscheiden van de interne aansprakelijkheid en verdeling van de schulden tussen u beiden- ex partners. U zal het deel dat u niet aangaat maar waarvoor u wel rechtsgeldig wordt aangesproken moeten verhalen op uw ex partner. U dient hem/haar daarvoor nu aan te spreken of nadien schriftelijk de regresvordering te melden. Of dat kan hangt ook nog samen met de wijze van hoe u uit elkaar bent gegaan en afspraken die zijn gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag