Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Goedemiddag,

Graag wil ik U vragen wat eventuele consequenties zijn betreffende onze "dienstwoning". In het kort, wij wonen op een klein industrieterrein in Doorwerth. In 1993 een bedrijf (DHZ zaak) gekocht middels VOF contract. Hierin de eigenaar, mijn vrouw en mijn zoon. In 1996 is de eigenaar eruit gestapt, dec. 1998 mijn vrouw en nu is alleen mijn zoon eigenaar. Wij hebben geen enkele verbintenis meer met het bedrijfspand. De naast gelegen bungalow kochten wij van de bedrijfseigenaar in dec. 1994.
Nu wij op leeftijd geraken bood ik onze woning aan bij een regio makelaar en hij vertelde mij dat onze woning een "bedrijfswoning" is(?)
Navraag bij gemeente Renkum werd bevestigd dat dit inderdaad in het bestemmingsplan staat en niet is aan te passen. Echter nooit genoemd in mijn koopovereenkomst van 1994.
Kunt U mij uitleggen of dit negatieve consequenties heeft voor een koper en zo ja welke?

Alvast heel hartelijk dank en met vriendelijke groet,

George Willemsen

Dat is goed mogelijk wat uw makelaar u vertelt. Dat het toen ook al een functie had aldaar dat wonen verbood tenzij dienstwoning. Dat kan niet worden worden los gekoppeld van het bedrijfspand. Maar wellicht brengt de nieuwe toekomstige wet uw gemeente het handvat tot functiewijziging, de Omgevingswet .Of er nog meer en vooral nu mogelijk is, moet onderzocht worden door onderzoek in de gemeentelijke plannen en regels en beleid. Daarvoor kunt u mij direct benaderen.

Op dit moment kan een koper niets met de losse woning daar er alleen mag worden gewoond door eigenaar of diens personeel.( in verhuur)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag