Stel vraag

Particulier


Hallo, 1 e kerstdag j.l is er bij mij ingebroken. Ook de sleutels van het bedrijf waar ik werk. Daarna is er ingebroken in die zaak en de kluis leeggeroofd.
Het alarm ging daar af en we waren met politie snel ter plekke. Maar de daders waren er snel vandoor met de inhoud van de kluis.
Nu wil de verzekering dit niet uitbetalen omdat er geen braak sporen waren. Nou de braaksporen waren er wel degelijk op mijn woonadres waar ze ook heel veel buit hebben gemaakt. mijn portemenee, sleutels autosleutels dus ook mij auto ect. Ik sluit of open de zaak vaak dus logisch dat je dan sleutels hebt toch.

De verzekeraar dient normaliter de schade in uw woning te vergoeden, vanwege de aanwezige braaksporen afhankelijk of er is voldaan aan de algemene voorwaarden van uw polis. Schade bij het bedrijf zal hij vaak niet vergoeden, omdat er braaksporen zijn vereist bij de inbraak bij het bedrijf. Ook heeft het bedrijf vaak een eigen verzekering voor dit soort gevallen en die moet als eerste worden aangesproken. Komt u er samen niet uit dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het bedrijf heeft het natuurlijk ook aangifte gedaan, en de verzekering op de hoogte gesteld. Er is een duidelijk politeaangifte van het bedrijf. Camerabeelden van de dieven. Alarmcentrale aangesloten bij polite, die waren er ook er ook als eerste. Waar moet je dan na afsluiten van een winkelpand alarm instellen. Thuis op je sleutels gaan zitten. Is toch te gek voor woorden


Het is algemeen bekend dat verzekeringsmaatschappijen lastig doen bij schadegevallen en zoveel mogelijk obstakels opwerpen om maar niet te hoeven uit te keren. Het bedrijf zal bij de verzekeraar een klacht moeten indienen met de aanwezige bewijzen en bij geen resultaat overwegen een zaak aanhangig maken bij het klachteninstituut van verzekeraars. Voor uw zaak kunt u dit overigens ook doen. Als u hulp hierbij wilt dan mag u mij ook direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag