Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Kan een IVA uitkering met terugwerkende kracht toegekend worden?

ingangsdatum ziekte 13-12-2018, aanvraag iva 20-12-2019. ik zit nu in mijn 2e ziekte jaar en krijg 70% terwijl ik bij een IVA uitkering het 2e jaar 100% krijg.

Volgens onze HR kan het met terugwerkende kracht maar de verzekeringsarts van het UWV had er nog nooit van gehoord.

U heeft recht op een IVA-uitkering wanner u volledig en duruzaam arbeidsongeschikt (a.o.) bent. U moet dit bij het UWV aanvragen. De datum van die volledige en duurzame a.o. is bepalend. Niet de verzekerignsarts (v.a.), maar het UWV beslist over de ingangsdatum. Wanneer u het met die datum oneens bent, dan kunt u daartegen binnen 06 weken bezwaar maken.

De IVA bedraagt 75% van uw loon. Nooit 100%. Het kan zijn dat het verschil door de werkgever betaald wordt wanneer u nog arbeid of re-integratie-activiteiten verricht. De FNV heeft dat waarschijnlijk dan in de CAO geregeld.

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd sociaal zekerheidsrecht advocaat, b.v. mij. Hij/zij is lid van de Specialisatievereniging Sociaal Zekerheidsrecht advocaten (SSZ). Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag