Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste,
Mijn situatie is als volgt, 2 jaar geleden ben ik gescheiden. Tijdens deze scheiding ben ik extreem depressief geweest, dit was door het gedrag van mijn ex in die periode en door de zelfmoord van mijn jongere broer. Waarbij iedereen ruzie kreeg met elkaar behalve ik door mijn depressie. In deze periode is ook de scheiding geregeld waarbij mijn weerbaarheid ernstig laag lag en ik veel van haar wensen heb ingewilligd om het af te kunnen sluiten. Zo ook dat ik 130 € teveel kinderalimentatie ging betalen per maand. Ze heeft gewoon zeer slim gebruik gemaakt van de situatie. Nu heb ik op mijn werk op advies van een psychiater en psycholoog aangevraagd om 20% minder te gaan werken. Dit is om terug val te voorkomen wat ook niet meer gaat gebeuren!!
De feiten zijn zij werkt 17 uur p/w en krijgt 1600€ p/m. Ik werk nu in de ploegendienst 27.12 uur
p/w en krijg 2800p/m. Ik heb dit aangekaart bij haar eerst stemde ze in toen heb ik een nieuwe berekening laten maken (kostte mij 1500€), deze zwierde ze zo de sloot in en gaat door met alles via een advocaat te spelen. het grote probleem is dat ik haar 500€ pm aan kinderalimentatie moet betalen en dat ze daarnaast nog is 350€ kg budget p/m krijgt. Dus in totaal is mijn inkomen al lager dan dat van haar ze kan goedkoper wonen en krijgt subsidie voor advocaten. Ik kan hier niks meer tegen doen heb eerst aangegeven dat ik het opgaf omdat mijn geld gewoon op is en niet meer tegen haar op kan. Nu staat er wel een mediatie organisatie op (aan-z terneuzen) maar deze bemoeien niet met financiën dus om de financiële situatie aan te pakken sta ik gewoon machteloos en zal onbewust naar haar moeten luisteren. hier is ook al behoorlijk misbruik van gemaakt geloof niet dat dat expres gebeurd maar sluipt er gewoon in. Ik ben machteloos en zei kan doen wat ze wil. Ja de kinderen vinden het leuker bij mij krijg ik te horen. waarop ik moet antwoorden ja sorry ik heb geen geld. zijn er organisaties die kunnen helpen? Er is mij verteld dat dit veel voorkomt in Nederland en dat het heel lastig is voor werkende mensen... Voor haar is het ook lastig want ze kan niet meer gaan werken want dan krijgt ze minder en advocaten kosten bijna niks voor haar maar advocaten brengen vaak wel oorlog met zich mee(in onze situatie omdat het is ik de werkende "sukkel" tegen haar de thuiszittende vrouw met behulp van een advocaat die alleen haar steunt en haar help het maximale uit me te trekken) hopelijk kunnen jullie me helpen

Als u op advies van een professional minder moet werken en dat ook mag van uw werkgever lijkt me dat geen verlies van inkomen door eigen schuld . in die zin zou een nieuwe berekening opnieuw moeten volgen als de oude daar nog geen rekening mee houdt . Dat kunt u in een brief dan aan haar verwoorden via haar advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dus dan moet ik een brief naar haar advocaat sturen met de situatie en dan zal zei een herberekening maken? Of moet ik mijn berekening toesturen? Moet ik mijn medische gegevens ook toesturen, deze zijn erg privé en weet niet of ze dan zwijgplicht heeft? Daarnaast bedankt voor de snelle reactie super!


U kunt altijd proberen om eerst samen er uit te komen via een nieuw voorstel. Als u daadwerkelijk minder moet werken wegens gezondheidsredenen zal de advocaat mogelijk geen actie ondernemen omdat u dan niet verwijtbaar minder bent gaan werken. U hoeft nog geen bewijs mee te zenden behalve uw berekening ; u mag ook uw ex direct aanschrijven, maar zij zal het waarschijnlijk aan de advocaat geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

perfect, wij komen er niet uit. Dus dan zal ik haar advocaat aanschrijven de berekening toesturen en wat onderbouwing en dan hopen dat het goed komt! zal dit verhaal van ons ook toesturen als dat mag?


Ja dat kan , Het gaat erom dat u kunt bewijzen dat uw inkomensvermindering niet verwijtbaar is en dan zal er reden zijn om de alimentatie naar beneden bij te stellen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Is allemaal gelukt, bedankt voor uw hulp super. De relatie is er helaas niet beter op geworden maar de kinderalimentatie is van 500 euro naar 285 euro. Super bedankt


Nou dat is goed nieuws. Leuk die terugkoppeling!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag