Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Beste,

Afgelopen week hebben wij bezoek gehad van onze gemeente. Zij hebben een anonieme klacht gekregen van een van onze buren. Wij hebben een vermoeden om wie het gaat maar kunnen dat uiteraard niet hard maken. Wij hebben al geruime tijd de mast van onze boot aan de muur achter ons huis hangen. Deze muur is een afscheiding tussen ons huis en het parkeerterrein van een supermarkt. Hier loopt ook een pad wat toegang verschaft tot de achtertuinen van ons huis en van onze buren. Nou hebben wij aan de betonnen muur onze aluminium mast van onze boot hangen. Hij is ongeveer 6 meter lang met, op het dikste stuk, een doorsnede van ongeveer 30cm maximaal. Hij hangt op ongeveer 150cm hoogte en verder is de doorgang vrij. Hij hangt niet hinderlijk en je kunt er gemakkelijk langs, ook met de fiets. Het pad heeft recht van overpad. Mijn vraag is dan ook of we de mast, op last van de gemeente, verwijderen of kunnen wij dit weigeren.
Ik hoor het graag van u.
Met vriendelijke groet,

M.

Indien de muur van u beiden is, dan mag u aan de binnenkant van de muur wel iets ophangen maar zodanig dat er geen hinder ontstaat of niet de toegestane hoogte overschrijdt volgens de APV van uw gemeente. Als omwonenden klagen dan kunt u inderdaad gedwongen worden de mast te verwijderen indien de voorschriften worden overtreden. De gemeente zal dit schriftelijk na haar bezoek aan u moeten melden. U kunt dan bezwaar maken. Voor verdere hulp of overleg kunt u desgewenst contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste B. Biharie,

Dank voor de snelle reactie. De betreffende muur is eigendom, naar mijn weten, van de supermarkt. De gemeente heeft alleen toegang via het pad dat dus eigendom van ons, en de buren, is. In afwachting van uw reactie.
Met vriendelijke groet,

M


Als de muur eigendom is van de supermarkt dan is het in beginsel niet toegestaan om bv de mast eraan te hangen. Daarvoor is toestemming nodig van de supermarkt. De gemeente let wel op of het ophangen wel aan de gestelde APV-voorwaarden voldoet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste B. Biharie,

Dank voor de snelle reactie.
Met vriendelijke groet,

M



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag