Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb vanwege een wanbetaler een advocaat ingeschakeld om voor mij het geld te incaseren heb met hem eerst 2 gesprekken gehad en hier kenbaar gemaakt dat ik niet meer als 1000Euro wilde uitgeven daar ik al veel kosten gemaakt heb en steeds ondaks verschillende afspraken bijna niet teru verkreeg,inmiddels na een paar dreigbrieven van de advocaat liet de tegen partij ineens weten niets meer te willen betalen met gevolg dat de advocaat mij vertelde dat ik een procedure moest aan spannen via een rechtzaak.
Omdat hij mij vertelde dat dit weer een ongeveer 5duizend Euro zou kosten heb ik gezegd daar vanaf te zien.
Tot mijn verbizing kreeg ik ineens nog een exytra rekening gepresenteerd van bijna 1100 Euro,hier was ik het natuurlijk niet mee eens omdat ik met hem persoonlijk had afgesproken niet meer dan duizend Euro hier aan te besteden.
Nu is mijn vraag hij wil dat ik alles betaal ondaks zijn fout hij zij in eerste instantie toen ik hem belde dat de rekening niet klopte ,maar heft mij daarna terug gebeld dat ik het toch moest betalen???ik vind dit niet echt normal en heb inmiddels 1000Euro betaald,kan ik hier nog iets aan doen?

Hoor het graag van jullie.
En alvast bedankt.

Indien u die afspraak hebt gemaakt, zou de advocaat die moeten nakomen. Ik adviseer u daarover het gesprek aan te gaan met betreffende advocaat. Terzake de eventueel te starten procedure zou u een (vaste) prijs afspraak kunnen voorstellen. Dan zijn de kosten voorzienbaar.

Beoordeel dit antwoord:

Hoe groot is de hoofdvordering en ook van belang waarop is deze gebaseerd , de rechtsgrond ?
Want tot een zekere grens is niet verplicht een advocaat nodig: de dagvaarding zou u door een jurist kunnen laten opstellen en dan de vervolg handelingen weer zelf doen. Dit hoeft zeker niet 5000,- te kosten !( Ik denk eerder aan tien procent daarvan . En denkt u ook aan de mogelijkheid tot het maximeren van de vordering tot de kantonrechtersgrens van 25000.- ?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wat ik bedoel is de zaak heb ik nu overgedaan aan een vorderings bedrijf dat kost mij niets meer,maar waar ik wel een problem mee heb dat ondanks dat ik met mijn advocaat afspraak heb gemaakt niet meer dan 1000Euro uit te willen geven aan deze zaak,hij me nadien ik geen rechtzaak meer wil aanspannen mij toch nog een extra rekening stuurt van bijna 1100Euro en daar ben ik het niet mee eens,heb hem al 5x 200 Euro gebtracht en heb hem gevraagd dat laatst 97 euro kwijt te schelden hij zou hier naar kijken en mij een email sturen of dat goed was heft hij niet gedaan inmiddels heb ik hem nog 2x gebeld niet aan de lijn gekregen terwijl ik graag een bevestiging wil hebben van dat ik de rekening voldaan heb en ik vind dat hij mij wel een beetje tegemoet mag komen daar hij in gebreke is gebleven en ik volgens mij deze rekening helemaal niet had hoeven te betalen,daar wij de afspraak van 1000Euro hadden gemaakt en hij zonder mij te informeren een extra rekening heft gemaakt van bijna 1100Euro??,dus wat et doen of moet ik zeggen dat ik mijn geld terug wil als hij mij niet tegemoet komt???


Ja er is toch een afspraak?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag