Vraag

Ik heb een vraag over Concurrentie beding. Wat dus in mijn contract staat. Nu ben ik gevraagd door een bedrijf in dezelfde sector waar ik werk. Het bedrif waarvoor ik werk is per 1 jan 2019 over gegaan naar een andere BV. Mijn contract staat nog op de oude BV. We zouden nieuwe contracten krijgen vanuit de nieuwe BV maar dus nog steeds niet gehad. Nu staat er op mijn loonstrook in dienst per 1-1-2019. De nieuwe bv dus. Geld het concurrentie beding nu nog? Aangezien ik dus al dik een jaar betaald word door de nieuwe BV?

Deel deze vraag

2 Reacties

2 Op basis van de door u verschafte gegevens moet u ervan uit gaan dat het concurrentiebeding nog steeds geldt. De overgang van onderneming staat daar niet aan in de weg. Wel kan het zijn dat een ingrijpende wijziging van uw functie ervoor zorgt dat het concurrentiebeding niet meevalt. Dit zou u kunnen laten uitzoeken door een in het arbeidsrecht gespecialiseerde advocaat zoals ik.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 De vraag is of het non-concurrentiebeding (ncb) na de overname zwaarder op u is gaan drukken? B.v. is de nieuwe onderneming (veel) groter? Heeft de nieuwe onderneming een groter aanbod aan procucten/sectoren? Op basis van de huidige, summiere, gegevens is het dan ook niet mogelijk een goed en verantworod advies te geven.

Bij verdere vragen problemen adviseer ik u contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Let er wel op dat hij/zij lid is van een specialisatievereniging zoals ik. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm