Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij wonen aan een doorgaande weg. De huizen zijn twee aan twee geschakeld en enkelen hebben een gedeelde oprit. Wij hebben geen oprit. Onze buren waarmee wij de 2-onder-1 kap delen hebben een oprit met hun buren.
Op de vuilophaaldag zetten wij de containers verzameld in groepjes aan de weg. Wij kunnen deze links (dichterbij) bij een oprit en rechts bij een oprit neerzetten. Wanneer wij deze links plaatsen, wordt deze door de buurman van het huis aangrenzend aan de oprit verplaatst. Hij zet 'm midden op een parkeervak of zelfs op de stoep neer. De discussie die nu gaande is, loopt hoog op.
Hij beweert dat de oprit (voor de stoep) zijn terrein is. Wij zeggen dat het openbare weg is en wij derhalve onze container daar mogen plaatsen.
Onze container blokkeert geen doorgang, veroorzaakt geen gevaarlijke situatie en zorgt hierdoor dus niet voor overlast.
Het is pure treiterij van een gefrustreerde man.
Wie staat er in zijn recht?

U dient gelijk de anderen zich te houden aan de door uw gemeente aangewezen plaatsen voor de containers, zijn deze niet gemarkeerd ? Want ik kan me niet voorstellen dat ze voor een oprit moeten worden geplaatst omdat ze dan uitrit belemmeren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er zijn geen gemarkeerde container plaatsen. Wij (nr. 9) zetten onze container bij de containers van de buren (11 en 13) Dezelfde buren die de oprit met elkaar delen. De oprit biedt toegang tot de nrs. 11 en 13. Wij belemmeren de oprit niet meer dan hun eigen containers al doen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag