Vraag

Hallo,

Ik stap vandaag uit de VOF alleen heb ik een vraag over het geld dat er nu op de rekening staat. Heb ik recht op mijn 50% als ik zelf er uit stap? we hebben geen VOF "contract" gemaakt waar alles precies in staat mochten er dit soort situaties komen.

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Bij het beƫindigen van een VOF moet er worden afgerekend. Meestal staat in de overeenkomst hoe dat moet, maar bij u is er geen overeenkomst. Dan moet worden gekeken naar wat in het concrete geval het meest redelijk is. Die afrekening kan inhouden dat het geld wat op de rekening staat 50/50 wordt verdeeld, maar dat hoeft niet. Desgewenst zou ik u hier verder bij kunnen helpen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Als er geen vof-contract is dan kunt u toch uit de vof stappen. De bezittingen en de schulden worden dan verdeeld, tenzij er andere afspraken zijn gemaakt. Dit betekent dat u dan recht heeft op die 50%. Maar voordat u opstapt doet u er verstandig aan een uittredingsovereenkomst op te stellen waarin duidelijk is aangegeven waar u recht op hebt. Het kan namelijk later blijken dat er sprake is van een onzuivere verdeling waarbij u gehouden kunt worden het een en ander terug te betalen. Voor meer info of verdere hulp mag ik u ook direct contact met mij opnemen. Klikt u daartoe op de direct knop naast dit antwoord.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm