De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Hallo,

Ik stap vandaag uit de VOF alleen heb ik een vraag over het geld dat er nu op de rekening staat. Heb ik recht op mijn 50% als ik zelf er uit stap? we hebben geen VOF "contract" gemaakt waar alles precies in staat mochten er dit soort situaties komen.

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Bij het beƫindigen van een VOF moet er worden afgerekend. Meestal staat in de overeenkomst hoe dat moet, maar bij u is er geen overeenkomst. Dan moet worden gekeken naar wat in het concrete geval het meest redelijk is. Die afrekening kan inhouden dat het geld wat op de rekening staat 50/50 wordt verdeeld, maar dat hoeft niet. Desgewenst zou ik u hier verder bij kunnen helpen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Als er geen vof-contract is dan kunt u toch uit de vof stappen. De bezittingen en de schulden worden dan verdeeld, tenzij er andere afspraken zijn gemaakt. Dit betekent dat u dan recht heeft op die 50%. Maar voordat u opstapt doet u er verstandig aan een uittredingsovereenkomst op te stellen waarin duidelijk is aangegeven waar u recht op hebt. Het kan namelijk later blijken dat er sprake is van een onzuivere verdeling waarbij u gehouden kunt worden het een en ander terug te betalen. Voor meer info of verdere hulp mag ik u ook direct contact met mij opnemen. Klikt u daartoe op de direct knop naast dit antwoord.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm