Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


... ik probeer op te starten als zzp-er. Om financieel wat 'vastigheid'te hebben (wil geen uitkering) ben ik als huishoudelijk hulp gaan werken bij een thuiszorgorganisatie in mijn woonplaats. Zij geven regelmatig cursussen (hoe je moet 'bewegen' en nu 'grenzen stellen bij de klant';-).

Zij stellen dit verplicht. Als ik niet ga moet ik €45 boete betalen. Ik heb geen enkele ambitie om een carrière als schoonmaakster na te streven, werk hard en goed maar het is wel tijdelijk. Ik ben letterlijk en figuurlijk oud en wijs genoeg om dit soort zaken zelf te kunnen.

Hoe kan dit 'verplicht' zijn? Is dit wettelijk?

Hartelijke groet,

CB

Een boete zou deze werkgever m.i. alleen in rekening mogen brengen (als u niet zou gaan) als daarover een contractuele afspraak bestaat. Maar uit uw vraagstelling maak ik niet op dat daarvan sprake is.

Beoordeel dit antwoord:

Ja, de werkgever mag u verplichten deze cursus(sen) te volgen (is ook in de wet geregeld). De werkghever is namelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk. De werkgever moet wel de uren/kosten vergoeden, die u met de cursus(sen) kwijt bent.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag