Vraag

Beste,
Mijn dochter is 16 jaar, en wil nu graag bij mij komen wonen omdat ze reeds lange tijd ruzies met mijn ex. rouw en haar stiefvader heeft. ze voelt zich er niet meer op haar gemak en wordt er nerveus van.
Haar moeder zegt als je gaat hoef je nooit meer terug te komen en ze mag haar eigen spullen, kleding telefoon fiets niet meenemen naar evt mij.
Ze woont sinds haar derde bij haar moeder.
Zie haar bijn a elke dag en om t weekend 4 dagen.
Hoe nu verder en mag dat, haar spullen weigeren?
Het liefst wil ze gewoon omgaan met haar moeder maar ze kan de ruzies niet meer aan, ook slechte band met stiefvader.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Het kan onder deze omstandigheden verstandig zijn een procedure bij de rechtbank te starten waarin u alsdan vraagt om de wijziging van de hoofdverblijfplaats van uw dochter, aldus dat die voortaan bij u zal zijn. In die procedure kan eventueel ook gevraagd worden dat er een omgangsregeling zal worden bepaald tussen uw dochter en haar moeder. Verder kan uiteraard melding worden gemaakt in het verzoek van het feit dat de aan uw dochter toebehorende spullen moeten worden meegegeven aan haar. Vaak helpt dat wel. Voorafgaande kan uw advocaat proberen de moeder van uw dochter aan te schrijven om te zien of dit in onderlinge overeenstemming allemaal al geregeld kan worden waarna het daarna ook vastgelegd kan worden in een uitspraak van de rechter. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm