Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo, de volgende situatie doet zich voor.
Ik(man) en mjjn ex partner (niet getrouwd, geen samenlevingscontract, wel kinderen) hebben in 1993 samen een woning gekocht en hiervoor gezamenlijk een hypotheek afgesloten.
De relatie is onlangs gestrand en nu begint ex partner haar deel van de overwaarde van de woning middels een advocaat op te eisen. In de 26 jaar die we samen gewoond hebben was ik de hoofdkostwinner en had ook zijn een normaal inkomen. We hadden geen gezamenlijk en/of bankrekening en heb ik altijd (aantoonbaar) aan de betalingsverplichtingen voldaan voor wat betreft de hypotheek en belastingen en verzekeringen. Ook heb ik in het jaar dat ex vertrokken is nog veel (eigen) spaargeld in onderhoud van het huis gestoken. Het komt er op neer dat ik het niet redelijk vindt dat ex partner nou volledig profiteert van de overwaarde van de woning en ik heb altijd de lasten heb mogen dragen. Voor de goede orde, ex en ik hebben genen contact meer met elkaar en ik wil ook geen contact, hoe pak ik dit aan ?

Samen een woning gekocht en op beider namen betekent in beginsel verdeling van overwaarde voor de helft. Doorgaans worden de argumenten die u opsomt alleen toegewezen als in een samenlevingsovereenkomst dergelijke afspraken worden vastgelegd ( dus andere verdeelsleutel , voorbehoud voor gelden die worden ingebracht om welke reden dan ook, wie de kosten betaalt van de woonlasten enz)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag