Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Bij deze wil ik dan ook een huurkwestie voorleggen ter beoordeling Ik ben verhuurder van een pand geweest en de huurder heeft de woning verlaten met schade  / gebreken doch wil hier echter niet voor op komen. Huur was voor korte tijd,  een half jaar , doch huurder was bezig met de aankoop van een eigen woning , uit coulance heeft verhuurder hier rekening mee gehouden en de huurder nog een jaar   ( steeds met maandelijkse verlengingen ) in zijn pand laten wonen.

Speerpunten ; 
* Huurder heeft geen schriftelijke opzegging van de huur gedaan naar de verhuurder.
DIT iS JURIDISCH FOUT ?!

* Huurder heeft kort van te voren ( ca. een dag of tien ) gebeld en gezegd we gaan verhuizen ; men wilde zich zich geen tijd vrij maken voor een vooropname en eindopname men had het te druk met de nieuwe woning en te druk met de kinderen die wilde carnaval vieren, ze zeggen we gooien de sleutels wel in de  brievenbus   DIT iS JURIDISCH FOUT ?!

* Huurder heeft de laatste maand huur met energiekosten maar voor de ca. de helft betaald en mij gezegd ; ik heb het geld nodig voor mijn nieuwe woning doe de rest maar  met de borg verrekenen;  DIT iS JURIDISCH FOUT ?!

Eerste punt : er is een contract ontstaan van onbepaalde tijd dus met huurbescherming, de laatste twee punten heeft u gelijk. Verhuurder bepaalt de wijze waarop de overdracht van sleutels plaatsheeft en verrekening van energiekosten met borg is niet rechtsgeldig,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag