Stel vraag

Particulier


Goedendag,

De situatie. Op één dag ben ik tweemaal beschuldigd van het overschrijden van de maximale snelheid. Uiterst dom natuurlijk. Bij één van de beschuldigingen ben ik staande gehouden en is mijn rijbewijs ingevorderd. Inmiddels is het rijbewijs op grond van een klaagschrift terug ontvangen. Daarna heb ik kennisgeving van documenten gevraagd op basis van artikel 30 lid 1 sv en artikel 34 lid 4 sv. Tot op heden heb ik geen antwoord ontvangen. Graag zou ik inzicht hebben in de documenten betreffende mijn zaak voor de terechtzitting. Aangezien ik tot op heden niet weet wat de officiele constatering is die is ingediend bij de officier van justitie. Naar aanleiding hiervan heb ik twee vragen. Hoe kan ik het proces-verbaal en de processtukken alsnog inzien voor de terechtzitting? Kan ik vragen om aanhouding van de terechtzitting tot de gevraagde stukken zijn aangeleverd?
Daarnaast ben ik voor het tweede vergrijp uitgenodigd voor een stafbeschikking met de officier van justitie. Daar heb ik nog geen documenten voor opgevraagd. Graag zou ik deze ook inzien voor de strafbeschikking. Is dit mogelijk? Hoe kan ik dat het beste aanpakken?

Het is voor mij op dit moment namelijk onmogelijk om mij goed voor te bereiden voor een eventuele verdediging. Volgens artikel 6 EVRM heb ik recht op een eerlijk proces. Het is na de terechtzitting in dit soort zaken voor zover ik weet niet mogelijk in beroep te gaan na uitspraak. Het lijkt mij daarom van cruciaal belang kennis te nemen van de stukken voor de terechtzitting. Het gaat mij puur om de informatie. Uiteindelijk is het natuurlijk aan de rechter om op basis van de feiten een beslissing te nemen.

Alvast bedankt voor uw tijd.

Beste vrager,

U kunt de stukken in elk geval inzien. Daartoe kunt u contact opnemen met de rechtbank / het OM.
Een advocaat kan de stukken voor u opvragen en u een kopie verstrekken.

Succes ermee. Advocaat

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag