Vraag

Hallo, sinds enige tijd wonen wij in een sociale huurwoning van Portaal. Het betreft een zelfstandige woning in een groepswonen voor ouderen. Het is een vereniging. In het huishoudelijk reglement staat dat wij verplicht zijn €150 per jaar contributie te betalen voor het gebruik van algemene ruimtes. Wij willen deze ruimtes helemaal niet gebruiken. Sterker nog, wij zijn er inmiddels achter dat wij totaal niet achter de visie van deze groep staan en willen ons distantiëren. Alleen huren. Niet meer, niet minder. Bij navraag kreeg ik het volgende antwoord van Portaal: In artikel 6 punt 4 staat dat je wel kan opzeggen, maar de verplichting om te betalen aan de vereniging blijft bestaan. Daar kom je dus niet onderuit. De enige manier om dit te veranderen is door de statuten te veranderen. Daarvoor heb je een meerderheid van stemmen nodig van de vereniging en statuten wijzigen kost al gauw een paar duizend euro. Ik denk dat jullie daarin weinig kans maken, tenzij een meerderheid dit wil, maar dan lijkt mij dat de woongroep geen kans heeft op voortbestaan.

Zij spreekt van statuten. Echter, ik heb alleen een huishoudelijke reglement waar e.d. in staat.

Kunnen zij ons verplichten? Als wij dit niet doen, weigeren, wat kan Portaal dan doen? Wij betalen netjes onze huur en overige rekeningen.

Deel deze vraag

1 Reactie

Een verplichting van een lid met daaraan verbonden een gevolg bij niet nakoming zal inderdaad statutair geregeld moeten zijn. Indien dit dus alleen in het reglement staat zijn de desbetreffende regels niet bindend. Ik wil dit wel tot op de bodem voor de groep uitzoeken , neem daartoe rechtstreeks contact met mij op.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm