Vraag

Beste,

Tijdens een reis van 2,5 maand heeft een “vriend/kennis” in mijn woning gelogeerd. Hiervoor betaalde die de kosten die ik normaal zou betalen(huur /gas/water/licht & internet). Ook een borg heeft ie betaald. Tijdens zijn verblijf heeft ie mijn vloer beschadigd (ik denk en de meeste van mijn vrienden) een bak water op de 1of ander manier op mijn laminaat laten vallen. Van een lekkage (op geen enkel manier) is er absoluut geen sprake. Overal gecheckt en echt nergens een lekkage kunnen vinden. Maar dat beweert hij.

Heb ik recht om de kosten van een nieuwe vloer in te houden van de borg? Die vriend/ kennis wil zijn verantwoordelijk niet nemen en wilt niet betalen voor de vervagende vloer.

Zelf heb ik geen rechtsbijstands en-of woonverzekering.

Wat is wijsheid? Ik hoop graag hier een antwoord te mogen ontvangen.
Dank alvast.

Groet

Deel deze vraag

3 Reacties

Wanneer uw kennis schade heeft veroorzaakt, dan kunt u de (gespecificeerde) kosten van herstel van de schade inhouden op de borg. De vraag is wel of u een hele nieuwe vloer kunt verrekenen of dat u zou kunnen volstaan met een lokale reparatie.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Beste heer,

Bedankt voor uw reactie.

Dit is juridisch wel toegestaan, begrijp ik? Want zo is in mijn ogen de definitie van borg ook. Ja, hoor ik zou alleen de lokale reparatie met de borg kunnen dekken, laminaat/ ondervloer vervangen. Want deze staat nu volledig bol doordat de ondervloer het water/ vocht heeft geabsorbeerd. Dus reparatie is echt onmogelijk. Het is namelijk alleen in de keuken gebeurd. Dus daar alleen vervangen. Mocht er natuurlijk nog geld overblijven vd borg geef ik deze uiteraard aan hem terug. En uiteraard zal ik de gemaakte kosten dmv bonnen vd vervangende vloer aan hem overhandigen.
Dat is dan de juiste handelwijze. Dan zou het goed moeten komen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm