Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste,

Samen met twee huisgenoten woon ik in een appartement in Utrecht. Het appartement heeft twee verdiepingen, met een slaapkamer, keuken, woonkamer en drie slaapkamers. Er zijn echter wat mankementen, en ik vraag me af in hoeverre de verhuurder hier verantwoordelijk voor is. Namelijk:

1. Ik ben één groot raam in mijn kamer, een die je omhoog moet duwen. Maar wanneer ik hem open, moet ik er een boek/stuk hout onder leggen omdat hij niet open blijft. Hij zakt weer naar beneden. Mocht er dus brand etc. zijn, dan kan ik moeilijk uit dat raam.

2. De ramen zijn enkelglas en het tocht onderaan het raam.

3. Het raam in de eetkamer kan helemaal niet open.

4. De keuken is erg oud en boven het fornuis zit een soort ingebouwde schouw. In deze gebouwde schouw horen we echter vaak wat knagen en er komt veel stof tussen de houten planken.

Mijn vraag voor deze alle vier: in hoeverre is de huisbaas verantwoordelijk om dit te verhelpen. En in hoeverre zijn we dat zelf?

Ik zie jullie reactie graag tegemoet!

De huisbaas dient u het huurgenot te verschaffen. De gebreken die u noemt dragen daar niet aan bij en de huisbaas zal deze gebreken dan ook moeten verhelpen. Uiteraard zal bekeken moeten worden of alle gebreken voor zijn rekening komen afhankelijk van de vormgeving en bouw van de woning (bv oud appartement met aparte ramen voor sluitwerk etc.). In ieder gevalis het raadzaam de huisbaas hiervan schriftelijk erop te wijzen. Mocht hij weigeren neemt u dan desgewenst contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag