Vraag

Ik woon in een appartement voor 55+ op de eerste etage, pal precies beneden mij is een van de kelderruimtes ingericht als GEZAMENLIJKE klusruimte. Ik hoor sinds enkele maanden elke dag van s'mogensvroeg tot s'avonds laat getimmer geboor gezaag geschuur en ik weet niet wat nog allemaal meer. Ik wordt er echt helemaal gek van. Ik heb de woningbouw gebled waarop de wijkbeheerder kwam en die vind dat het hoort bij leefgeluiden. Maar ondertussen is mijn woongenot uitermate aangetast. Ik ben ernstig COPD patient, moet mijn energie verdelen, maar kan overdag geen rustpunt meer pakken. De woningbouw en wijkbeheerder nemen mij blijkbaar niet serieus, de bewoners ontkennen het ze hadden tegen de wijkbeheerder gezegd dat ze zich niet in mijn verhaal konden vinden, ook is er bijvoorbeeld niet in mijn flat geluisterd hoeveel hinder het geklus geeft. Ik ben ten einde raad, want dit behoord mijn inziens niet tot aanvaardbare leefgeluiden, ik had net zo goed op een industrieterrein kunnen wonen. Graag advies. Ik heb overigens wel opnamens van de geluiden gemaakt vanuit mijn appartement met mijn telefoon.

Deel deze vraag

1 Reactie

Buren behoeven wel wat te dulden van elkaar maar er zijn grenzen aan. Overlast van geluid kan onrechtmatig worden als dit leidt tot duurzame hinderlijke overlast . Ik kan me voorstellen dat er geklust mag worden maar onder bepaalde voorwaarden. Het is aan de verhuurder om hoer nadere huisregels op te stellen. Het lijkt me niet dat een goede verhuurder tolereert geluidsoverlast van grotere apparaten . Er moet dus paal en perk aan gesteld worden.

De geluidsoverlast kan omdat het burenhinder oplevert als een gebrek aan het gehuurde worden gezien waardoor huurder verhuurder kan eisen dit gebrek te verhelpen. Dat kan verhuurder door nadere eisen te stellen aan de duur en het soort apparaten dat wordt gebruikt. Ook is het een idee om meerdere huurders te vinden die aansluiting zoeken en dat u dan samen een eis indient. Misschien is er ook de nog de mogelijkheid van het indienen van een klacht, al denk ik zelf dat een juridisch schrijven van een jurist , een ingebrekestelling en sommatie tot actie, meer kans op slagen biedt.

U mag mij als u dat laatste wil, een brief, direct benaderen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm