Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo ik werk al 6 jaar bij een restaurant , dat nu sinds 1 januari verkocht is . Ik heb januari en februari doorbetaald gekregen en toen maart begon , vroegen ze of ik wou komen helpen schoonmaken en alles op ze plek zetten daar zijn we tot en met 7 maart mee bezig geweest toen gingen we 1 week proefdraaien voor vrienden dus in de keuken koken maar het restaurant was officieel niet geopend . Op de dag van de opening is er een horeca verbod gekomen en is het voor mij niet mogelijk om te werken. Ik heb nog van de vorige eigenaar me oude contract dat is een nul uren contract maar ik werkte gemiddeld 160 uur per maand in mijn laatste 3 maanden in functie dus heb ik dat ook de maanden dat we dichtwaren doorbetaald gekregen, hun boden mij een contract aan van 28 uur per week maar ik heb die niet ondertekend, waar heb ik nu precies rechtop aangezien het restaurant deze maand ook niet officieel open is geweest

Indien u al bij het nieuwe restaurant hebt gewerkt, is mogelijk de arbeidsovereenkomst al totstand gekomen of is althans de oude voortgezet vanwege de overdracht. Dat verplicht de nieuwe eigenaar mogelijk deze gestand te doen. Ik adviseer u zich zsm in verbinding te stellen met een arbeidsrechtjurist om u te laten bijstaan/adviseren.

Beoordeel dit antwoord:

zeer waarschijnlijk is er sprake van overgang van onderneming -> de nieuwe werkgever moet dan het contract van de oude werkgever overnemen. Indat geval heeft u recht op betaling van 160 uur per maand. U was dan ook niet verplicht het nieuwe contract te ondertekenen.

De nieuwe werkgever kan arbiedstijdverkorting aanvragen/een beroep doen op de regeling(en) van de overheid in het kader van Corona..

Het valt te verwachten dat de nieuwe eigenaar hier niet blij mee is. Houdt hij zich niet aan zijn verplichtingen -> ga dan zsm naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag