Vraag

Mijn werkgever stelde ons (alle 0-uren contract werknemers) verplicht ontslag te nemen zodra bekend werd dat het bedrijf om bedrijfseconomische redenen moest sluiten tot oktober door het corona virus. Door dit ontslag heb ik nu geen recht meer op de NOW of een UWW uitkering.
De reden hiertoe is - volgens het bedrijf - dat het seizoensgebonden werk is en ze al langer bezig waren met sluiten. Onze contracten lopen echter door tot midden april en niet tot wat ons werd opgelegd: 17 maart. Wat kan ik het beste doen?

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Het is niet verstandig om - op verzoek van de werkgever- zelf ontslag te nemen. Ik adviseer u zich zsm in verbinding te stellen met een arbeidsrechtjurist om u te laten adviseren en bijstaan. Er lopen mogelijk al (bezwaar)termijnen. U mag vrijblijvend bellen als u wilt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Wanneer u al akkoord gegaan bent, dan kunt u binnen 14 dagen daarop terugkomen. In dat geval geldt het ontslag niet.

Wanner u voortijdig met ontslag gaat, dan kan het UWV een benadelingshandeling stellen. In dat geval krijgt u pas vanaf medio april een uitkering. Daarnaast heeft de werkgever een aanzegverplichting. Schendt hij die, dan heeft u recht op schadevergoeding.

Ik adviseer u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat (lid specialisatievereniging), b.v. mij. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm