Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Met persoon A., handelend namens een B.V., zijn we overeengekomen onze woning te verkopen. Persoon A. heeft hiervoor bij de notaris een opdracht tot opstelling van een koopakte gedaan. Wij hebben de akte ondertekend – (vanwege omstandigheden op afstand). Persoon A. dient alleen nog te tekenen. Vanwege omstandigheden lijkt persoon A., handelend namens B.V., zich nu terug te willen trekken.

In hoeverre is de overeenkomst, zoals in de koopakte opgesteld, bij monde en in schrift overeengekomen met ons, rechtsgeldig zonder handtekening op de akte?

De mondelinge overeenkomst is inbeginsel rechtsgeldig doch lastig te bewijzen maar niet onmogelijk indien u voldoende bewijzen bv getuigen etc. hebt. Een schriftelijke overeenkomst met A om uw woning te verkopen zal moeten worden nagekomen door A. De overeenkomst met de notaris omdat u getekend hebt is in beginsel geldig en zal dus niet afhangen van de medewerking van A, tenzij dit zo expliciet is overeengekomen. Wilt u overleggen, neemt u dan gerust direct contact met mij op. Klikt u op de link naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag