Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


wij zijn een familie die bestaat uit 9 gezinnen met een leeftijd van 75 tot 0 jaar. vorig jaar hebben we een vakantieboerderij geboekt om met de familie het 55 jarig huwelijksfeest van onze ouders te vieren. een vakantieboerderij in Brabant. dit familieweekend stond voor komend weekend gepland. nu met de coronacrisis is het voor ons onmogelijk om daar met meer dan 40 personen 1,5 meter afstand van elkaar te nemen. de accommodatie kan ons de betaalde vakantie nu niet bieden. wij willen graag de vakantie op een andere datum vieren bij deze vakantieboerderij, maar de beheerders weigeren dat. zij bieden ons 50% korting op een volgende boeking, maar we krijgen ons geld nu niet terug. ondanks dat ze ons de vakantie niet kunnen leveren. wat kunnen we doen om toch ons geld (2500 euro) terug te kunnen krijgen. wij kunnen niet onze annuleringsverzekering aanspreken omdat dit een uitzonderlijke situatie is, maar volgens ons kan de accommodatie steun bij hun gemeente aanvragen.

Hier moet toch wat aan te doen zijn daar u beiden op dezelfde tijd in overmacht geraakte vind ik dat de aanbieder zich onredelijk opstelt en u een andere datum moet bieden . Deze situatie is niet voorzien in algemene voorwaarden van de aanbieder. Het zou goed kunnen dat hij op zijn beurt verzekerd is. Ik denk u wel een brief moet schrijven en nakoming eisen op een andere datum voor dezelfde prijs en na deze ramp dit verder juridisch uitvoeren. Ik kan u daarbij behulpzaam zijn. Het is toch niet de bedoeling dat verhuurder zichzelf verrijkt door deze ramp?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heel hartelijk bedankt voor de snelle reactie. Ik ga dit verder bespreken met de broers en zus en met dit in het achterhoofd er weer een mail over schrijven.

nogmaals heel hartelijk dank



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag