Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Geachte heer, mevrouw,
In oktober '19 ben ik erachter gekomen dat mijn toenmalige boekhouder van de jaren 2017 en 2018 de aangiften inkomstenbelasting niet had ingediend. Ondanks meerdere verzoeken van mijn kant uit, waarop hij bevestigde dat de aangiftes tijdig ingediend zouden worden, heeft hij dat toch niet gedaan. Ook bleek dat hij van 2018 de kwartaalaangifte van het 4de kwartaal niet op tijd had ingediend. Inmiddels is dit allemaal afgerond, maar nu zit ik met een flinke aanslag van de belastingdienst die ik niet in 1 keer kan betalen. Betalingsregeling treffen wordt aangewerkt, echter daar heb ik mijn cijfers, administratie en boekhouding voor nodig. Welke nog bij mijn toenmalige boekhouder liggen, ondanks meerdere verzoeken stuurt hij deze niet toe. Erger nog hij negeert me compleet! De boete die over de te late aangifte van 2017 is berekend, had mijn toenmalige boekhouder toegezegd dat deze voor zijn rekening is. Tot op heden heeft hij deze nog niet betaald.

- Wat kan ik hiermee doen?
- Zijn er juridische stappen die ik hierin kan nemen?
- Kan ik mijn toenmalige boekhouder aansprakelijk stellen voor de geleden schade?

Alvast hartelijk dank voor jullie reactie.
In liefdevolle resonantie,
Sharon

Goedemiddag. Gebaseerd op wat u schrijft is de boekhouder duidelijk in gebreke en komt u hierdoor verder in de problemen. Een stevige brief van een jurist aan de boekhouder kan er voor zorgen dat hem duidelijk wordt dat u niet met zich laat sollen. Wordt daar niet op gereageerd dan lijken gerechtelijke stappen onvermijdelijk, mede omdat u verplicht wordt gegevens aan de belastingdienst te verstrekken.

Als u met mij contact opneemt kunnen wij de situatie in wat meer detail bespreken en bezien hoe ik u hier in kan bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag