Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De oplader van mijn laptop was afgebroken in mijn laptop. Ik heb toen mijn laptop via Mediamarkt laten opsturen naar een officieel reparatiecentrum om het afgebroken stukje te laten verwijderen.

Tot mijn grote verbazing hebben ze mijn hele windows verwijderd en opnieuw geinstalleerd waardoor ik mijn backup ben verloren. Ik heb hier niet om gevraagd en dit had veel emotionele waarde(fotos/videos) en data van mijn eenmanszaak op staan. Dus ook wat uren verloren.

Ik zou graag willen weten wat mijn rechten zijn en of het mogelijk is de Mediamarkt/ASUS aansprakelijk te stellen voor de verloren gegevens.

Met vriendelijke groet
,
Diederik Brouwer

De reparateur had u op de hoogte moeten brengen van het verwijderen van uw gegevens. U had dan op uw beurt nog maatregelen kunnen treffen van een backup. De reparateur is aldus tekortgeschoten en is in beginsel aansprakelijk voor schade. U moet wel aantoonbare schade hebben om kans te maken op compensatie. Ukunt hem schriftelijk daarop wijzen en aansprakelijk stellen. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag